Facings

Mondzorgpraktijk Driehuis

Facings

Verkleurde, gesleten of scheve voortanden, afgebroken hoeken, spleten en barstjes kunnen van invloed zijn op hoe u overkomt. Deze imperfecties kunnen verholpen worden met veneer oftewel facings.
Facings zijn dunne schildjes van composiet of porselein die de voorkant van de tanden bedekken. Een facing wordt vaak gemaakt vanuit esthetische overwegingen met oog voor zowel detail als functie. Door gebruik te maken van duurzame materialen en een naadloze aansluiting moet een facing op de lange termijn een verbetering blijven.

Composiet en porseleinen facings
Bij Mondzorgpraktijk Driehuis werken we met composiet en porseleinen facings. Die van composiet maken we in één behandeling. Hoewel composiet voor de hand ligt, heeft porselein in sommige gevallen toch de voorkeur.
Voor porseleinen facings heeft u meerdere afspraken nodig. Tijdens een intake nemen we graag de tijd om de wensen vooraf goed te bespreken. Vervolgens kijken we in de mond en beoordelen we uw gebit en tandvlees. Er worden lichtfoto’s gemaakt en indien nodig maken we röntgenfoto’s.
Soms kan er direct een behandelplan worden voorgesteld. Maar vaak heeft de tandarts tijd nodig om een behandelplan samen te stellen. Tijdens een vervolgafspraak bespreekt de tandarts het behandelplan, de materiaalkeuze en de kosten met u.
Als u akkoord gaat met het plan dan kan er worden gestart met de behandeling.

Algemene tandheelkunde

Lees meer →

Kindergebit

Lees meer →

Mondhygiëne

Lees meer →

Witte vlekken behandelen

Lees meer →

Endodontische / wortelkanaal
behandelingen

Lees meer →

Tanden bleken

Lees meer →

Implantaten

Lees meer →