Mondzorgpraktijk Driehuis
Implantaten
Als u een tand of kies mist, kunnen de tanden of kiezen die grenzen aan de open ruimte naar elkaar toe groeien. Ook kunnen de tegenoverliggende tanden of kiezen in de richting van de open ruimte groeien. Met als mogelijk gevolg dat kauwen en praten moeilijker wordt. De oplossing kan een implantaat zijn. Een implantaat vervangt één of meer van uw tanden en zorgt voor een duurzame oplossing.
En implantaat is een schroefje van titanium of zirkonium dat als kunstwortel in de kaak wordt geplaatst. Een implantaat neemt de functie over van de tandwortel en kan gebruikt worden als solide basis voor kronen, bruggen of gebitsprotheses.
U kunt bij ons terecht met al uw vragen rondom gebitsimplantaten. Tandarts S.M. Ghabribzada is gedifferentieerd tot tandarts-implantoloog. U kunt bij hem terecht voor alle implantologische behandelingen.
Intake
Tijdens een intake kijken we of een implantaat bij u mogelijk is. Dit doen we aan de hand van een mondonderzoek en röntgenfoto’s zoals OPG-foto’s en indien nodig nog andere foto’s. Als we voldoende informatie hebben over uw gebitssituatie en uw wensen dan kunnen we de mogelijke oplossingen en de kosten met u bespreken. Vraag naar de voor- en nadelen van de diverse oplossingen, zodat u goed op de hoogte bent om de voor u juiste keuze te maken.
Plaatsen van implantaten
Het plaatsen van implantaten gebeurt onder plaatselijke verdoving en steriele omstandigheden. Als de verdoving is ingewerkt, zal er in het tandvlees een klein sneetje gemaakt worden. Op deze manier wordt het kaakbot bereikt. In het kaakbot wordt een klein gaatje geboord en opgeboord tot de gewenste dikte en lengte. Dit is afhankelijk van de afmeting van het te plaatsen implantaat. Zodra het implantaat in het kaakbot geplaatst is, wordt deze afgesloten met een tijdelijke genezingskap.
Nazorg
Het is belangrijk dat u de eerste 2-3 dagen geen grote inspanningen zoals sporten, zwaar tillen e.d. verricht en u moet uw mondhygiëne goed op peil houden.
Afhankelijk van de individuele situatie wordt er tijdens de inhelingsperiode een tijdelijke vervanging geplaatst. Dit kan het oorspronkelijke kunstgebit zijn, dat aangepast wordt of een tijdelijke kroon.
Één week na de plaatsing verwijderen we de hechtingen en wordt de wondgenezing beoordeeld. Het duurt gemiddeld 3 maanden voordat het implantaat voldoende is ingegroeid voor een kroon, brug of gebitsprothese.
Een implantaat heeft een goede mondhygiëne nodig om duurzaam te kunnen zijn. U moet uw tanden en kiezen onderhouden, alsof het om uw eigen, natuurlijke tanden en kiezen gaat. Bespreek met uw behandelaar hoe u dit het beste kunt doen in uw situatie.
Een goede mondhygiëne, gezonde levensstijl en een regelmatige professionele gebitsreiniging zijn de sleutel voor een duurzaam resultaat.