Kindergebit

Mondzorgpraktijk Driehuis

Kindergebit

Ook al is het melkgebit tijdelijk, het is belangrijk die schattige rij witte tandjes van uw kind zo gezond mogelijk te houden. Dit doet u uiteraard door de tandjes goed te poetsen en regelmatig naar de tandarts te gaan.

Mee naar de tandarts
Laat uw kind wennen aan de tandarts door hem mee te nemen als u zelf op controle gaat. Begin hiermee als de melktanden zijn doorgebroken. Zo kan hij zien hoe een tandartspraktijk eruitziet en wat een tandarts doet.
Als de tanden van uw kind door beginnen te komen is het goed om eenmaal daags met tanden poetsen te beginnen. Als alle tanden door zijn, dan zal dit twee keer per dag moeten gebeuren. En vanaf dan, weten we allemaal, is minimaal twee keer per dag poetsen en twee keer per jaar naar de tandarts de standaard!
Zorg dat uw kind vanaf de juiste leeftijd elk half jaar een bezoekje brengt aan de tandarts. Dit vormt een goede basis van een gezond gebit.

Gele en bruine verkleuring tanden
Melktanden bij jonge kinderen horen parelwit te zijn. Als de tandjes wat geel of bruin verkleurd zijn, kan er sprake zijn van een afwijking in het glazuur van de tanden en kiezen of een zuigflescariës. Zuigflescariës is een vorm van tandbederf waarvan de oorzaak het vaak en langdurig drinken van zoete drank uit een zuigfles is. Zijn de tandjes van uw kind verkleurd, maak dan een afspraak bij de tandarts.

Kosten tandartsbezoek
De meeste tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor deze kosten geldt ook geen eigen risico. Kosten voor bijvoorbeeld een beugel of kroon- en brugwerk vallen niet onder de basisverzekering, maar dit zijn kosten die niet gemaakt worden voor peuters en kleuters.

Algemene tandheelkunde

Lees meer →

Kindergebit

Lees meer →

Mondhygiëne

Lees meer →

Witte vlekken behandelen

Lees meer →

Endodontische / wortelkanaal
behandelingen

Lees meer →

Tanden bleken

Lees meer →

Implantaten

Lees meer →