Mondhygiëne

Mondzorgpraktijk Driehuis

Mondhygiëne

Een goede zorg voor uw tanden en tandvlees is erg belangrijk, dat zal iedere tandarts en mondhygiënist u vertellen. Ook zijn we het erover eens dat een goede mondhygiëne kan helpen bij het voorkomen van gaatjes, slechte adem en tandvleesaandoeningen en uw tanden helpt te behouden naarmate u ouder wordt. Maar onderzoekers ontdekten nog meer redenen om goed te poetsen en tussen de tanden te stoken.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er op een aantal gebieden relaties bestaan tussen de mondgezondheid en de algemene gezondheid. Een gezonde mond draagt bij aan een algemeen welbevinden, maar een slechte mondgezondheid kan het risico op lichamelijke aandoeningen, zoals hartaanval, beroerte, slecht gecontroleerde diabetes mellitus, en andere aandoeningen verhogen.

De altijd in de mond aanwezige speekseleiwitten en bacteriën vormen tandplak. Een zacht en kleverig laagje op de tanden. Wanneer u tandplak niet dagelijks verwijdert, kan het verkalken tot tandsteen. Daarop hecht zich gemakkelijk weer een nieuw laagje tandplak en daarmee nieuw tandsteen. Uiteindelijk kunnen de bacteriën in tandplak tandvleesontsteking veroorzaken oftewel gingivitis. Van nature is er altijd een ruimte van 2 a 3 mm aanwezig tussen tand en tandvlees. Door de ontsteking kan het tandvlees losser gaan zitten rondom de tanden en kiezen en wordt de ruimte groter. Daardoor kan de patiënt deze zelf niet meer goed schoonhouden. Uiteindelijk kan het onderliggende kaakbot worden aangetast waardoor tanden en kiezen los komen te zitten. Een tandvleesontsteking die zich heeft uitgebreid naar het kaakbot, wordt parodontitis genoemd. Vaak blijven de signalen ervan, namelijk zwelling, bloeding, roodheid en slechte adem lang onopgemerkt. Daarbij komt dat gingivitis en parodontitis zelden pijnklachten geven.

De mondhygiënist en paro-preventieassistente zijn uw persoonlijke coach bij het verkrijgen en behouden van een gezond gebit. Samen met u werkt de mondhygiënist aan het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen maar helpt ook medische aandoeningen voorkomen die zijn gerelateerd aan een slechte mondhygiëne.

Algemene tandheelkunde

Lees meer →

Kindergebit

Lees meer →

Mondhygiëne

Lees meer →

Witte vlekken behandelen

Lees meer →

Endodontische / wortelkanaal
behandelingen

Lees meer →

Tanden bleken

Lees meer →

Implantaten

Lees meer →

VERSTERKING & OVERNAME PRAKTIJK

Lieve patiënten,

Na een zonnige zomer hebben wij nog stralend nieuws voor u.

Vanaf 1 oktober 2022 wordt ons team versterkt met de heer A.S. Ashraf, onze nieuwe tandarts-endodontoloog, gespecialiseerd in gecompliceerde wortelkanaalbehandeling en (onbegrepen) pijnklachten. De heer Ashraf is in 2009 afgestudeerd als tandarts. Daarna heeft hij een meerjarige specialisatie tot endodontoloog gevolgd aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en is door de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie officieel erkend. Hij is een waardevolle toevoeging op het team, daar wij u tot voor kort moesten doorverwijzen voor de echt
lastige wortelkanaalbehandelingen. Specialisten zijn schaars en geen vanzelfsprekendheid. Nu is het in huis, wel zo makkelijk!

Daarbij zal de heer Ashraf het stokje overnemen van de heer Gharibzada als praktijkeigenaar. De heer Gharibzada zal ons nog niet verlaten, maar betrokken blijven met implantologische behandelingen. Qua personeel en praktijkvoering blijft verder alles hetzelfde, met dezelfde vertrouwde gezichten en met de volle aandacht voor uw zorg!

Hartelijke groet,

Team mondzorgpraktijk Driehuis