Spoedgevallen

Mondzorgpraktijk Driehuis

Wat is een spoedgeval?

Een spoedgeval is een situatie waarbij dringend tandheelkundige hulp nodig is. Echte spoedgevallen zijn:

  • Een uitgeslagen of loszittende tand door een ongeluk of een slag of stoot
  • Een afgebroken tand waarbij een groot stuk is afgebroken
  • Een nabloeding na het trekken van een tand of een kies

In dergelijke gevallen direct de (dienstdoende) tandarts bellen. Andere “spoedgevallen” die desnoods wel kunnen wachten tot de volgende dag zijn:

  • Een uitgevallen vulling
  • Een stukje afgebroken van een tand of kies
  • Kiespijn, al dan niet met een iets opkomende dikke wang

In dergelijke gevallen kunt u tijdens de normale openingstijden een afspraak maken met uw eigen of eventueel de waarnemende tandarts.

Weekenddienst
De Velsense tandartsen zijn vanaf januari 2023 aangesloten bij de Mondzorgpoli Haarlem voor de regio Velsen en omstreken. In het weekend en de avond kunt u terecht bij de Mondzorgpoli in Haarlem. De weekenddienst duurt van vrijdagmiddag 12.00 uur tot maandag morgen 8.00 uur. De Mondzorgpoli is uitsluitend voor spoedgevallen bereikbaar via het tandartsen bemiddelingsbureau of direct via hun eigen nummer. De laatste weken van 2022 kunt u terecht bij de dienstdoende tandarts, te bereiken via het tandartsen bemiddelingsbureau.

Het nummer van het Tandarts bemiddelingsbureau is: 0900-8212230.

Het nummer van de Mondzorgpoli in Haarlem is: 023-3031070 (bereikbaar vanaf januari 2023) 

Bij een val of een ongeluk waarbij een tand los zit, of er helemaal uit is, moet u direct bellen voor een afspraak! Bij andere spoedgevallen belt u zo mogelijk overdag op normale tijden. Ook op de wettelijk erkende feestdagen en tussen Kerst en Oud en Nieuw is er een spoedgevallen dienst.

Avonddienst
Door de weeks is er ook een een officiële  avond- en nachtdienstregeling. De avonddienst duurt van 17.00 uur tot de volgende morgen 8.00 uur. Bij een spoedgeval kunt u bellen naar telefoonnummer: 0900-8212230 of 023-3031070. Via het Tandarts bemiddelingsbureau wordt er contact gezocht met de Mondzorgpoli of u kunt de poli direct contacteren. U kunt ook eerst naar uw eigen tandarts bellen. U hoort dan wel of u bij uw eigen tandarts terecht kunt, of u hoort (via het antwoordapparaat) of u het bovenstaande nummer moet hebben.